Er du også i en situation, hvor du lige har indgået en ny transportaftale, men måske ikke helt har fået det ønskede / forventede ud af det? Det kan være i form af den rigtige service, den ønskede økonomi eller helt andre parametre, som man havde ønsket efter indgået aftale.
Efter gennemførelsen af et transportudbud, kan man være tilbøjelig til at være for ivrig efter at komme i gang. Derfor går man direkte ind i et nyt samarbejde fremfor at sikre sig at alle detaljer er afklaret.
Der er tre vigtige punkter som er grundlæggende for den gode implementering, men som man er tilbøjelig til at glemme. Det er vigtigt at man udarbejder en tids-/aktivitetsplan for implementeringen af de nye aftaler. Alle aktiviteter skal være klart defineret og planlagt, så det bliver gjort klart hvem der er ansvarlig for den enkelte delaktivitet, og hvornår den skal være færdig.
Herudover er det vigtigt at der foreligger en klar beskrivelse af krav og betingelser – både til leverandøren og til en selv.
Sidst men ikke mindst er det vigtigt at sikre sig, at de underskrevne rammeaftaler klart beskriver de krav og betingelser, ens samarbejde bygger på.
Et godt råd
Tiden man sparer ved at gå direkte i gang med samarbejdet, fremfor at sikre sig en solid implementering, er sjældent umagen værd. Man risikerer nemlig at få et problemfyldt samarbejde, der især i opstartsfasen kan være kaotisk. Det er derfor vores anbefaling at man tager sig tiden til at udarbejde en tids-/aktivitetsplan, betingelser og rammeaftaler.
En rammeaftale bliver typisk ikke brugt i det daglige, men det går en afbejdsmanual (SOP). Derfor er nøglet til et godt samarbejde, at man i fællesskab med sin transportør får udarbejdet en SOP.